Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

INtoEAT

Looptijd: van 1 mei 2021 tot 30 juni 2023


Gezonde voeding, eetgedrag en leefstijl spelen een grote rol bij het fit houden, revalidatie en herstel van ouderen. In het project INtoEAT worden digitale producten zoals een slim dienblad en een voedingscoach 2.0 (door)ontwikkeld.

Voor een voedingskundige is het nu nog lastig om op afstand te zien wat er bij de cliënt thuis gebeurt en sturing te geven waar dat nodig is. Persoonlijke advisering en gezondheidsmonitoring zijn dan ook gebaat bij meer objectief inzicht in wat mensen daadwerkelijk doen en laten. Het doel van deze producten is om samen met intensieve begeleiding en coaching de leefstijl en het eetgedrag van ouderen te ondersteunen en verbeteren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen