Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

the World of Food

Looptijd: van 1 juni 2012 tot 30 juni 2015
the world of foof

In de omgebouwde parkeergarage Develstein aan de Daalwijkdreef is de grootste ‘food hall’ van Amsterdam gekomen. World of Food is een multiculturele overdekte ontmoetingsplek, waar ‘streetfood’ van over de gehele wereld wordt bereid door mensen, die het koken ervan nog van hun ouders hebben geleerd. De veelal startende ondernemers komen vrijwel zonder uitzondering uit Amsterdam-Zuidoost. Deze internationale smaakmakers bezetten de binnenring van de food hall, rondom de indoor plaza met duizend zitplaatsen. De buitenring wordt bevolkt door gevestigde ketens en restaurants. Een concentratie van de culinaire wereld onder één dak is voor de ondernemers in de dop de perfecte broedplaats om zich verder te ontwikkelen.

Kansen voor West heeft financieel bijgedragen aan de werving, advisering, begeleiding en nazorg van potentiële, startende ondernemers. Ook hebben de ondernemers volgens een investeringsregeling een opstartsubsidie gekregen voor de inrichting van hun werkruimtes en is een deel van het EFRO-geld besteed aan de inrichting van de openbare ruimte. De beginnende entrepreneurs hebben zich verenigd in een coöperatie. Door nauw samen te werken leren ze van elkaar en van de grotere bedrijven uit de buitenring. Het aanmoedigen van het ondernemerschap in dit project heeft geleid tot een versterking van de economische structuur in Zuidoost.

Het project World of Food wordt een multicultureel verzamelgebouw in de voormalige parkeergarage Develstein aan de Daalwijkdreef. Daarnaast is het ook een investeringregeling waarmee het stadsdeel Amsterdam Zuidoost ondernemerschap en de versterking van de economische structuur in een wijk stimuleert. World of Food is een food center waar startende culinaire ondernemers zich kunnen ontwikkelen in een professionele omgeving en waar de concentratie van de culinaire wereld onder een dak de perfecte broedplaats biedt. Bijlmerbewoners, werknemers, studenten en alle overige bezoekers kunnen, in een ongedwongen ambiance, gerechten uit de hele wereld proberen. De voormalige parkeergarage leent zich bij uitstek om de World of Food te creëren. Er is ruimte genoeg voor een centrale foodcourt waaromheen wereldkeukens zijn gevestigd en er is voldoende ruimte voor leerwerkplekken, grotendeels gericht op (door)startende cateraars uit Amsterdam (Zuidoost) en gedragen door een aantal ervaren horecaondernemers en een professionele beheersorganisatie De concrete activiteiten binnen de subsidieaanvraag zijn: - Werving van potentiele startende ondernemers - Investeringsregeling uitvoeren: Dit omhelst een opstartsubsidie voor de inrichting van werkruimtes voor de ondernemers, advisering en begeleiding van ondernemers in de opstartfase, nazorg voor de ondernemers, inrichting openbare ruimte t.b.v. de startende ondernemers

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen