Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Investeringsregeling World of Food

Looptijd: van 1 juni 2012 tot 1 december 2015

World of Food exotische broedplaats voor culinaire starters

In de omgebouwde parkeergarage Develstein aan de Daalwijkdreef is de grootste ‘food hall’ van Amsterdam gekomen. World of Food is een multiculturele overdekte ontmoetingsplek, waar ‘streetfood’ van over de gehele wereld wordt bereid door mensen, die het koken ervan nog van hun ouders hebben geleerd. De veelal startende ondernemers komen vrijwel zonder uitzondering uit Amsterdam-Zuidoost. Deze internationale smaakmakers bezetten de binnenring van de food hall, rondom de indoor plaza met duizend zitplaatsen. De buitenring wordt bevolkt door gevestigde ketens en restaurants. Een concentratie van de culinaire wereld onder één dak is voor de ondernemers in de dop de perfecte broedplaats om zich verder te ontwikkelen.

Kansen voor West heeft financieel bijgedragen aan de werving, advisering, begeleiding en nazorg van potentiële, startende ondernemers. Ook hebben de ondernemers volgens een investeringsregeling een opstartsubsidie gekregen voor de inrichting van hun werkruimtes en is een deel van het EFRO-geld besteed aan de inrichting van de openbare ruimte. De beginnende entrepreneurs hebben zich verenigd in een coöperatie. Door nauw samen te werken leren ze van elkaar en van de grotere bedrijven uit de buitenring. Het aanmoedigen van het ondernemerschap in dit project heeft geleid tot een versterking van de economische structuur in Zuidoost.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen