Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Investment Readiness Scheme

Looptijd: van 7 mei 2008 tot 30 juni 2011

Het doel van dit project, dat wordt uitgevoerd door de NOM, is een aanvullende bijdrage te leveren aan de stimulering van nieuwe, veelbelovende, kansrijke en groeigeoriënteerde MKB ondernemingen in de Noord-Nederlandse regio (Friesland, Groningen en Drenthe). Deze bijdrage is met name gericht op het beter toegankelijk maken van het aanbod aan risicofinanciering voor nieuwe ondernemingsinitiatieven.   Een consequentie van economische globalisatie die in alle regio’s wordt ondervonden is dat het regio’s dwingt om unieke competitieve voordelen te ontwikkelen. Versterking van met name de op kennis gebaseerde economie kan daar aan bijdragen. In de op kennis gebaseerde economie is het in toenemende mate belangrijk voor regio’s om te investeren in het aanbod van hoogwaardige diensten die zich toeleggen op het aanmoedigen van nieuw en het koesteren van bestaand ondernemerschap. Een van de categorieën van dergelijke hoogwaardige diensten betreft het beter toegankelijk maken van het aanbod aan risicofinanciering voor nieuwe ondernemingsinitiatieven.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen