Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ION+ Innovatie

Looptijd: van 1 juni 2019 tot 31 december 2023


Met dit initiatief wordt een deel van het beschikbare EFRO-budget voor Gelderland (ca. 11%) revolverend ingezet door geld in de vorm van leningen  te verstrekken.

Ook in het vorige EFRO-programma is een deel van de middelen met succes op die manier ingezet. Aan de hand van een marktanalyse en verkenning bleek dat nu er bij het MKB weer behoefte is aan dit instrument. In het project innovatiefonds ION+ gaat de ontwikkelingsmaatschappij Oost NL, als fondsmanager, risicofinanciering verstrekken aan innovaties van het mkb in Gelderland. Bij de opzet van het fonds is gezorgd voor goede afstemming en samenwerking met bestaande en financiële instrumenten die nog in ontwikkeling zijn, zoals de Groeiversneller en bestaande fondsen van Oost NL. De instrumenten vullen elkaar aan en kunnen ook na elkaar worden ingezet. Door het fondsbeheer en de uitvoering bij Oost NL te beleggen, blijft er voor de ondernemer één loket voor dit soort middelen in Gelderland. Het fonds verstrekt converteerbare leningen van € 200.000,- tot maximaal € 2.500.000,-, dit zijn leningen die omgezet kunnen worden in aandelen van het bedrijf.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen