Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

IONIC

Looptijd: van 16 november 2021 tot 30 september 2023

Sencure B.V., in deze aanvraag begeleid door ASQA Subsidies B.V., wil binnen dit valorisatieproject een geïntegreerde elektrofysiologie versterker platformtechnologie ontwikkelen voor biometrische toepassingen. Binnen het project met projectnaam: IONIC, Meting van elektrische ladingen (ION) middels een ‘Integrated Circuit’ (IC)– Geïntegreerde elektrofysiologie versterker platformtechnologie voor biometrische toepassingen’ wordt een volledig Integrated Circuit (IC) ontwikkeld voor de integratie met draagbare diagnostische en (klinische) monitoringsystemen op basis van droge elektroden. Huidige systemen zijn vaak patiëntonvriendelijk (geen gebruik van droge elektroden) of leveren weinig betrouwbare resultaten. Met de nieuwe ontwikkelingen worden vele nieuwe innovatieve toepassingen mogelijk.

Er is een sterk groeiende vraag naar compacte, hoogwaardige ultra-low power apparaten voor hoogwaardige elektrofysiologische metingen. De prestaties van beschikbare IC’s op de markt beperken de signaalkwaliteit, het gebruik van droge elektroden wordt überhaupt niet ondersteund. De beoogde platform IC maakt het ontwerpen van extreem compacte en ultra-nauwkeurige medische systemen mogelijk, met een lange gebruiksduur en met een zeer beperkt aantal componenten. Hierdoor biedt het ook veel mogelijkheden in ziekenhuistoepassingen en in toepassingen thuis.

De analoge Front-End ExG amplifier IC van Sencure zal een wereldwijd uniek product zijn voor medische elektrofysiologiemetingen waarbij de Nederlandse versterkertechnologie de internationale concurrerende meettechnieken ver achter zich laat. De uniekheid uit zich langs meerdere dimensies en bouwt verder op de unieke signaalkwaliteitseigenschappen van de Sencure discrete PCB oplossing waardoor Sencure wereldwijd de enige leverancier van IC’s wordt voor hoogwaardige metingen met wearables voor ExG diagnostische en monitoringsystemen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen