Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

IPR 2008

Looptijd: van 21 december 2007 tot 1 april 2014
Plattegrond van de locatie van het project

De Investeringspremieregeling 2008 (IPR 2008) is een subsidieregeling bedoeld om de bedrijvigheid in Noord Nederland te bevorderen. In het kader van deze regeling kan een premie worden verleend aan ondernemers die zich vestigen of innovatieve uitbreidingsprojecten realiseren in aangewezen gebieden in het Noorden.   De subsidieregeling heeft als doel de subsidiëring van investeringen aan stuwende ondernemingen die een vestigings- dan wel een innovatief uitbreidingsproject uitvoeren in de door de Europese Commissie op 27 juni 2007 goedgekeurde Nationale regionale-steunkaart en daarmee te komen tot een versterking van de economische structuur van Noord-Nederland.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen