Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Irrigatie op maat

Looptijd: van 1 juni 2021 tot 31 december 2021
Plattegrond van de locatie van het project

In het project worden activiteiten verricht om een innovatief en compleet beregeningsadvies systeem door te ontwikkelen voor de landbouwsector. Hiervoor bestaat een deel van de activiteiten uit onderzoek door WUR researchers en een deel van de activiteiten betreft technologie doorontwikkeling. Het WUR onderdeel betreft het uitbreiden van het huidige WATBAL-model met bodem- en gewasdata voor uien en verschillende type en rassen van aardappelen. Een ander deel van de activiteiten is doorontwikkeling van AguroTechs technologie. Een deel hiervan betreft het doorontwikkelen van software, de user-interface en back-end, zodat het beregeningsadvies kan worden gevisualiseerd door middel van een app. Daarnaast worden nieuwe prototypes sensoren ontwikkeld aan de hand van feedback van boeren tijdens het demonstratieproject van 2021. Vervolgens zullen tests uitgevoerd worden om de uitbreiding van de oplossing te valideren in een realistische praktijksetting.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen