Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ISD Noordoost

Looptijd: van 1 januari 2011 tot 30 juni 2012
Plattegrond van de locatie van het project

De gemeenten Delfzijl, Loppersum en Appingedam vormen samen de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Noordoost.  Met het ESF-project ‘Jou hadden we nu net nodig’ wil de ISD Noordoost investeren in de bemiddeling naar werk van mensen met weinig of geen arbeidsmarktperspectief. Daarbij richt ze zich vooral op ouderen, arbeidsbelemmerden en niet uitkeringsgerechtigden. De inzet is om mensen hun talenten te laten ontdekken en te leren benutten. Ten eerste om een sociaal isolement te doorbreken. Uiteindelijk om een volwaardige werknemer te worden die midden in de samenleving staat. Deelnemers krijgen trainingen en activiteiten aangeboden die gericht zijn op het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om een baan te vinden en te houden.

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen