Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ithaka Science Center

Looptijd: van 29 december 2008 tot 1 maart 2013

Unieke ontdekkingsreisBij Ithaka Science Center beleef je een unieke ontdekkingsreis door de wetenschap. Speel en leer in de bruisende Waterwereld. Maak een draaikolk, bouw een stuwdam of laat balletjes balanceren. Wetenschap voor de allerkleinsten is er in De Bezige Bijenhoek: een uitdagend speellaboratorium waar alles draait om beweging en licht, geur en kleur en nog veel meer wonderlijke natuurfenomenen. En in een sprankelende Magic Sience Show kan iedereen zich laten verrassen door fascinerende experimenten en wetenschap van alledag. Uitgeblust? In het restaurant 'Food for Body & Mind' doe je nieuwe energie op en in de Science Shop vind je alles om thuis verder te experimenteren. Ontdek het! Beleef het! Bij Ithaka Science Center! Ithaka Science CenterIthaka Science Center is een interactief en educatief centrum dat mensen van diverse leeftijden en culturen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap en techniek. Het centrum is een samenwerkingsverband tussen Lagotronics, Océ Technologies en Scheuten. Deze bedrijven vinden voldoende technologisch geschoold personeel van levensbelang voor de economische ontwikkeling van de regio. Met behulp van het centrum willen zij de instroom van leerlingen in natuurwetenschappen en technologie stimuleren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen