Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Jacobsplaats

Looptijd: van 29 juni 2015 tot 31 december 2015
Jacobsplaats

De Jacopsplaats ligt ingeklemd tussen het spoortalud, Rotte en Binnenrotte-markt en was verworden tot een onbestemd terrein, waar passanten zich niet veilig voelden. De gemeente besloot de bewoners te vragen mee te denken over het verbeteren van de uitstraling en inrichting van dit open gebied, zodat iedereen zich er weer prettig zou kunnen voelen.

Het gebied aan de kant van het Pompenburg en de St. Jacobsplaats in Rotterdam werd heringericht. Hierdoor er een opener terrein is ontstaan dat past in het concept van de gemeente: ‘de Binnenstad als Citylounge’. Kansen voor West stelde geld ter beschikking om het gebied te verfraaien. Onder meer door het aanplanten van sierheesters en bomen en het plaatsen van  eigentijds straatmeubilair. papierbakken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen