Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

KansenKanon-2

Looptijd: van 1 januari 2008 tot 31 augustus 2011

Innoveren is investeren in kennis, tijd en geld. Het Kansenkanon-2 biedt ondernemers uit Noord-Holland de kortste weg naar succes. Door investeringen te delen, samenwerking te stimuleren en ondernemers te helpen om hun creativiteit om te zetten in marktwaarde.

KansenKanon-2 heeft tot doel de kansrijke clusters in Noord-Holland te versterken. Vooral de groep MKB-bedrijven met 5 tot 50 medewerkers en de kansrijke (techno)starters krijgen extra aandacht. Naast ontwikkeling, overdracht en toepassing van kennis wordt ook de innovatie en samenwerking door de clusters heen gestimuleerd.

Het Kansenkanon-2 is een innovatieprogramma en richt zich op de sectoren Creatieve Industrie, ICT &, Multimedia, Groothandel, Logistiek &, Maritiem, Food &, Agri, Human Health, Industrie en Bouw.

Het Kansenkanon-2 geeft MKB-ondernemers advies en brengt hen in contact met collega-ondernemers en kennisinstellingen. Het innovatieprogramma initieert en begeleidt samenwerking en draagt bij aan de advieskosten van experts. Zo kunnen innovaties beter, eerder en sneller stand komen!

Samenwerking tussen : Syntens, Provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen