Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

KAZAN 7

Looptijd: van 3 maart 2016 tot 31 december 2016
Plattegrond van de locatie van het project

HADETEC B.V. (penvoerder) wil onderzoek doen naar de technische haalbaarheid van de bouw van een lichtgewicht skid (installatie e op een frame gemonteerd). voor de inzet in de olie- en gasindustrie. De werkzaamheden binnen het haalbaarheidsonderzoek worden uitgevoerd door 3DVorm. Het project speelt zich af in de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) en de ondersteunde sector Maakindustrie. Een tien procent afname in staalgebruik zal gaan leiden tot en een afname in CO2-uitstoot. De totale financiële baten die voortkomen uit dit project bedragen € 416.272.De economische bijdrage van het product is een toename in de prijs-kwaliteitsverhouding. Het project levert verder een bijdrage aan de maatschappelijke uitdagingen klimaatverandering en beschikbaarheid van grondstoffen. Ook draagt het project indirect bij aan de ecologische en sociale duurzaamheid.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen