Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kennis- en Kundecentrum MSO

Looptijd: van 8 oktober 2009 tot 31 maart 2014

De stichting MSO biedt een beroepsbegeleidende leerweg(BBL)-gecertificeerde opleiding aan op MBO-niveau voor leerlingen die in de metaal- en scheepsbouwsector willen werken. MSO wil een nieuw gebouw voor de opleiding bouwen en een kennis- en kundecentrum ontwikkelen.   In de nieuwe situatie wil MSO meer zijn dan een losse opleiding, door aan te sluiten op behoeftes uit de markt. Dankzij dit project zal MSO haar eigen functie versterken, een breder netwerk aan (leer)bedrijven aan zich binden en van grotere waarde zijn voor de noordelijke metaal- en scheepsbouw. Er zullen ten behoeve hiervan naast de reguliere opleiding ook cursussen / opleidingen voor werknemers van metaal- en scheepsbouwbedrijven worden aangeboden.   Concrete activiteiten in het subsidiabele gedeelte van het project: - bouw nieuw schoolgebouw; - ontwikkeling nieuwe curricula voor reguliere opleiding.   Concrete activiteiten in het niet-subsidiabele gedeelte van het project: - verwerving kennis en kunde (door aanstellen kennis- en kundecoördinator) om opleiding beter aan te laten sluiten op behoeften markt; - ontwikkeling curricula voor- en aanbieden van cursussen voor (na)scholing van werknemers van ondernemingen in de metaal- en scheepsbouw

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen