Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kennisbruggen

Looptijd: van 1 januari 2007 tot 31 december 2013

Kennisbruggen is de schakel tussen de kennis, die bij de verschillende kennisinstituten, onderwijsinstellingen en het MKB aanwezig is. In Nederland wordt veel nieuwe kennis gegenereerd, maar deze vindt moeizaam haar weg naar het bedrijfsleven, in het bijzonder naar het MKB. Kennisbruggen brengt onderwijsinstellingen, bedrijven en afstudeerders op WO /HBO niveau bij elkaar.

Kennisbruggen stimuleert innovatie door studenten en young professionals te verbinden met ondernemers uit het MKB.

Kennisbruggen maakt en website waarop de vraag en het aanbod van beide partijen bij elkaar komen. Syntens en de Kennisalliantie zorgen voor de juiste match. De Kennisalliantie zet zich in voor versterking van de kenniseconomie van Zuid-Holland. Door concrete innovatieprojecten te ondersteunen, het netwerk van kennis en innovatie te organiseren en door kennis en inzichten te ontwikkelen over de regionale kenniseconomie.

Verder komt er jaarlijks een 'kennisbruggen-event' georganiseerd en wordt een innovatieprijs uitgereikt voor het beste en meest innovatieve traject. Bij dit event worden kennisinstellingen, kenniswerkers en bedrijven rondom een thema bij elkaar gebracht. Partijen rondom dit thema worden gestimuleerd om tot nieuwe initiatieven en samenwerkingen te komen.

Samenwerking tussen : Stichting Kennisalliantie en Syntens.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen