Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kenniscentrum Sociale Innovatie

Looptijd: van 22 december 2008 tot 1 april 2012

Stenden Hogeschool wil een kenniscentrum Sociale Innovatie starten. Het centrum combineert (multidisciplinair) onderzoek, onderwijs en praktische toepassingen op het gebied van sociale innovatie en draagt bij aan kenniscirculatie tussen het (MKB) bedrijfsleven, brancheorganisaties en (hoger beroeps en middelbaar) onderwijs. Kernbegrippen bij sociale innovatie zijn: mens en organisatie, arbeidsverhoudingen, leiderschap, ondernemerschap en duurzaamheid. Het kenniscentrum: initieert en voert onderzoeksprojecten uit op het gebied van sociale innovatie die beantwoorden aan de behoeftes van het bedrijfsleven binnen de regio; richt een informatiecentrum / helpdesk in en biedt het een ontmoetingsruimte voor betrokken organisaties en geïnteresseerden; organiseert cursussen, workshops en congressen over het thema sociale innovatie die van belang zijn voor de noordelijke regio.    

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen