Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kennisnetwerken en Innovatie in clusters

Looptijd: van 1 april 2008 tot 31 maart 2014

Kennisnetwerken en Innovatie in Clusters richt zich op het tot stand komen van op innovatie gerichte netwerken en samenwerkingsverbanden en wil de internationale concurrentie van de beeldbepalende clusters in Zuid-Holland (voedsel, life sciences, transport en maritiem) versterken. Dit gebeurt door kennisoverdracht en structurele samenwerking te stimuleren. Dat levert strategische publiek private onderzoek &, ontwikkelingsprogramma's en projecten binnen de vier sectoren op.

Kennisnetwerken en Innovatie in Clusters sluit hiermee optimaal aan bij het provinciale beleid. In het project gaat het vooral om de strategische samenwerking tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en kennisinstellingen te stimuleren. Hiermee wordt de basis gelegd voor nieuwe producten, diensten of productmarkt combinaties.

Kennisnetwerken en Innovatie in Clusters mikt ook op doorbraakinnovaties waardoor de clusters nieuwe markten bereiken, of systeeminnovaties waardoor de concurrentiepositie van de clusters versterkt worden.

Samenwerking tussen : provincie Zuid-Holland, Stichting Kennisalliantie Zuid-Holland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen