Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kennisvalorisatie: van zuivere THC naar Namisol

Looptijd: van 1 juli 2008 tot 31 december 2013

  Echo Pharmaceuticals wil in samenwerking met UMC St. Radboud een nieuw medicijn ontwikkelen, genaamd Namisol®. In dit medicijn in tabletvorm zit zuivere Tetrahydrocannabinol (THC). Het project behelst het industriële onderzoek naar de toepassing en de werking van THC bij Alzheimer, MS en chronische pijn.Het project betreft de ‘proof of concept’-fase in de ontwikkeling. Dit is de klinische onderzoeksfase waarin de effectieve werking van de tablet wordt getest bij de behandeling van chronische neurale pijn en Alzheimer. Voor de hier beschreven activiteiten zijn grote investeringen in kennis, ondersteuning en infrastructurele faciliteiten noodzakelijk.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen