Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Kennisvragenbanken - Top Talent behouden voor regionaal MKB

Looptijd: van 1 april 2016 tot 31 maart 2019

Altijd al willen weten hoe het MKB innoveert door inzet van de juiste mensten?

TU/e presenteert het project Kennisvragenbanken op de Technische Universiteit Eindhoven.  De TU/e Innovation Lab laat deze middag nog meer innovaties zien die het High Tech ecosysteem versterken.
Klik hier voor het complete programma.

Datum: Vrijdag 12 mei 14.30-17.30
Locatie: Multimedia Paviljoen, TU/e campus
Aanmelden: De middag is voor iedereen die meer wil weten over nieuwe high tech toepassingen. Meld je van tevoren aan via deze link.

Kennisvragenbanken

Het project kennisvragenbanken speelt in op de personeelsproblematiek van het gehele innovatie ecosysteem door een brug te slaan tussen het MKB bedrijfsleven en aankomende hoog opgeleide technici. Op het moment hebben MKB bedrijven een grote behoefte aan meer kundige technici ten einde beter in staat te zijn om te innoveren.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen