Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Looptijd: van 21 januari 2009 tot 30 april 2013

Er is geen ondernemer die niet mee kan praten over vandalisme, agressie of diefstal. Het is een gemeenschappelijk probleem, waar eigenlijk alleen door middel van samenwerking iets aan gedaan kan worden. Daarom is er de behoefte ontstaan om de winkeliers te ondersteunen bij het vergroten van de objectieve en subjectieve veiligheid in- en rondom de winkels. Het uitgangspunt is dat de veiligheidszorg een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering. Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelcentra en binnenstedelijke bedrijventerreinen (KVO) of het toepassen van onderdelen hiervan draagt hieraan bij.

Het Keurmerk is een certificeringregeling. Samen met ondernemers in de binnenstad, leveren politie en gemeente extra inspanningen voor veiligheid, maar ook voor een aantrekkelijke en schone binnenstad. Dat is niet alleen belangrijk voor het winkelende publiek, maar ook voor de eigen werknemers. Zo wordt er voor gezorgd dat de binnenstad veiliger wordt en dat er plezierig gewinkeld kan worden. Daarnaast bevordert het de innovatie en vergroot het aanpassingsvermogen van bedrijven.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen draagt bij aan het verbeteren van het vestigings- en leefklimaat, doordat er duurzame samenwerkingsverbanden tussen ondernemers en instanties ontstaan. Hierdoor verbetert ook de kwaliteit van de fysieke openbare ruimte.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen