Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kids University for Cooking

Looptijd: van 25 november 2013 tot 30 mei 2014

Samen werken aan een gezondere wereldBij Stichting Kids University for Cooking maken kinderen op een zelfontdekkende en avontuurlijke manier kennis met de wondere wereld van voeding. En dat is hard nodig. Want kinderen hebben steeds meer last van overgewicht en weten nauwelijks iets over het effect van voeding op de gezondheid of de herkomst ervan. De stichting wil dat heel graag veranderen en ook het bedrijfsleven kan hierin een belangrijke bijdrage leveren. Ontwikkeld voor, door en met kinderenStichting Kids University for Cooking gaat samen met kinderen, bedrijven en universiteiten de uitdaging aan om gezonde producten speciaal voor kinderen te ontwikkelen. Want kinderen hebben vaak hele andere voorkeuren dan hun ouders. De kidspanels gaan bijv. aan de slag met het testen van HealthBread4Kids. Dit brood is lager in zout dan ieder ander brood en bevat ook nog eens een stofje dat bevorderend werkt voor het immuunsysteem. Ook is er een Salad4Kids en een Pizza4Kids in ontwikkeling boordevol groenten, waar ieder kind van zal smullen. In de toekomst zullen er nog meer lekkere en gezonde producten ontwikkeld worden onder het merk Kokkerelli®. Doelstelling projectDe doelstelling van het project is het neerzetten en opschalen van de activiteiten van Kids University for Cooking en het creëren van een fysieke plek waar in de toekomst de activiteiten kunnen worden uitgevoerd. Het idee rond Kids University for Cooking is ontstaan vanuit het plan van de heer Klerken, om zoveel mogelijk kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met gezonde voeding, om zodoende een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke probleem rondom de veranderende leefstijlen en voedingspatronen in de jeugd met alle problemen die daarbij komen kijken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen