Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Klaar om te Kiezen

Looptijd: van 20 september 2021 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Het doel is het verkleinen van de mismatch tussen onderwijs en arbeidsmarkt door middel van een doorlopende leerlijn van beroepsoriëntatie gecombineerd met training en gesprekken door professionals uit het werkveld.

Oftewel: jongeren zelf laten ervaren welke kansrijke sectoren de arbeidsmarkt te bieden heeft en hen daarna helpen goede keuzes te maken voor hun toekomst. Wij willen dit intensieve programma op drie VMBO scholen in Amsterdam organiseren. Uiteindelijk doorlopen jongeren alle programmaonderdelen om er maximaal profijt van te ondervinden. Dit wordt bovendien ondersteunt door een digitale leeromgeving waar jongeren altijd kunnen terugvinden wat ze in onze projecten geleerd hebben. Want een goed doordachte keuze voor een richting in de 2e klas van het vmbo, of voor een vervolgopleiding in de 4e, maak je een stuk makkelijker als je al je ervaringen van de voorgaande jaren kunt terugvinden en meewegen. Met de ontwikkeling van een digitaal leerplatform zorgen we ervoor dat jongeren écht goed geïnformeerde en goed doordachte keuzes kunnen maken om hun toekomstdromen te realiseren.


Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen