Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kleding maken van algen

Looptijd: van 1 februari 2017 tot 31 december 2018
afbeelding kleding maken van algen

Europese subsidie voor studio Tjeerd Veenhoven


De mode-industrie staat voor veel uitdagingen, aangezien het textielverbruik naar verwachting drie keer zal toenemen in 2050. Bovendien is er in de industrie bijna geen circulariteit omdat 95% van het textiel nadat de levensduur van het product is verbrand. Studio Tjeerd Veenhoven ziet dit als een kans voor veranderingen in de richting van een duurzamere mode-industrie. Project AlgaeFabrics ziet algen als een toekomstig ruw textielmateriaal en ontwikkelt een strategie om dit te bereiken.

AlgaeFabrics is geëerd met een Global Change Award 2015, geïnitieerd door H&M Foundation, als een van de top vijf winnende concepten voor het sluiten van de mode.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen