Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Klimaatwinst met Torrgreen

Looptijd: van 15 februari 2021 tot 1 oktober 2023
Plattegrond van de locatie van het project

De mobiele Torrgreen-technologie zet bioreststromen om in een vaste brandstof, voor de verdere omzetting naar duurzame stroom, brandstoffen en bio-chemicaliën, met behulp van een proces dat ‘torrefactie’ wordt genoemd. Het geeft niet alleen waarde aan landbouwafval, maar stelt ook grote industriële infrastructuur, zoals chemie en energie, in staat om hun toekomstige activiteiten op een duurzame manier voort te zetten.

Het Torrgreen-torrefactieproces converteert heterogene, laagwaardige bioreststromen (landbouwafval, gras, riet, stro, snoeiafval, afvalhout, etc.) naar een homogeen hoogwaardig inert materiaal (getorreficeerde pellets, ofwel “torrpellets”), met tien tot veertig keer de energiedichtheid van de oorspronkelijke invoer. Zo wordt efficiënt transport mogelijk en is torrefactie een essentiële schakel in het grootschalig ontsluiten van problematische reststromen.

Het doel is om de Torrgreen-installatie (torrefactietechnologie) en de Torrpower-installatie (vergassingstechnologie) technisch, operationeel en commercieel te valideren in een realistische omgeving (TRL-8), zodat de projectpartners de volgende versie van de technologie commercieel naar de markt kunnen brengen en opschalen, op nationaal én internationaal niveau.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen