Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kolonie in Beeld

Looptijd: van 23 juni 2008 tot 31 december 2012

Het project 'Kolonie in beeld' betreft het versterken van de eenheid in het beeld van het kolonie- en gevangenisdorp Veenhuizen als cultuurhistorisch en landschappelijk erfgoed. Daarmee wordt de aantrekkelijkheid en het vestigingsklimaat van het dorp vergroot. Dit heeft meerwaarde voor het aantrekken van nieuwe economische bedrijvigheid voornamelijk in de zorg, onderwijs, ambachten, maar ook de toeristisch-recreatieve functies.Doel van het project is het vergroten van de visuele aantrekkelijkheid van het koloniedorp Veenhuizen door versterking van het cultuurhistorische en landschappelijke beeld bij binnenkomst. Het effect hiervan zal groei opleveren van nieuwe economische dragers in het gebied Veenhuizen, met name in relatie tot stijging van de aantallen bezoekers en in het verlengde daarvan toename van de toeristische bestedingen.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen