Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kopgroep Duurzame Noordzeevisserij

Looptijd: van - tot 31 maart 2011

De subsidie was vooral gericht op samenwerking binnen de visserijsector. Dat was precies wat het project Kopgroep Duurzame Noordzeevisserij voor ogen had. De Nederlandse Vissersbond startte het project en kreeg daarvoor subsidie. Kopgroep Duurzame Noordzeevisserij was een samenwerkingsproject tussen verschillende organisaties. Deelnemers waren de Nederlandse Vissersbond, Federatie van Visserijverenigingen, Stichting de Noordzee, Marine Stewardship Council(MSC) en vele vissers. Met elkaar onderzochten zij hoe binnen de zeevisserij duurzaamheid bevorderd kan worden.   Door intensief samenwerken wilden de deelnemers stapsgewijs de zeevisserij op bodemsoorten in het traject voor MSC-certificering krijgen. MSC staat voor Marine Stewardship Council. Het is een wereldwijde standaard voor duurzaam gevangen vis. Uitwisselen van kennis en het informeren van vissers waren essentieel binnen het project. Zo werd informatiemateriaal over de certificeringeisen ontwikkeld en een handleiding geschreven voor vissers die het certificeringtraject in wilden stappen.   Het project is inmiddels afgelopen en heeft zijn vruchten afgeworpen. Na afloop is bij de hele vloot gericht op tong en schol onderzocht in hoeverre al aan de eisen voor certificering werd voldaan. De uitkomsten van dit onderzoek maakten duidelijk welke stappen de vissers nog moeten zetten om de MSC certificering te verkrijgen. Inmiddels is een traject ingezet voor volledige certificering van de tong- en scholvisserij. 

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen