Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Krachten bundelen voor rendabele algenkweek

Looptijd: van 1 januari 2013 tot 30 september 2015

Het doel van dit project is een stabiel, efficiënt en grootschalig algenkweeksysteem te ontwikkelen op basis van zout water, dat voedsel levert voor binnendijkse schelpdierkweek. Zoutwater algenkweek is technisch mogelijk, maar alleen nog op prototype schaal en daardoor niet rendabel. Gekweekte algen zijn op dit moment veel te duur om als schelpdiervoedsel te gebruiken. De schelpdieren leveren zeker niet zoveel geld op als is geïnvesteerd in algen om deze dieren op te kweken. Door een nieuw, verbeterd kweeksysteem te ontwikkelen, wordt binnendijkse schelpdierkweek commercieel interessant. Algenkweek is ca. 40% van de totale kosten voor schelpdierkweek. De algen die worden gekweekt in zout (Oosterschelde) water, zullen in eerste instantie als voedsel voor binnendijkse schelpdierkweek worden ingezet.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen