Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Kunststof-fles scheiding uit afval door onzichtbare watermerktechnologie

Looptijd: van 2015-06-01 tot 2017-05-31
Plattegrond van de locatie van het project

Dit project heet ‘PET-fles scheiding uit afval door onzichtbare watermerktechnologie’. Het idee is in het materiaal van PET-flessen een niet zichtbaar watermerk aan te brengen. Met een high-speed camera kan een afvalstroom gescand worden en kunnen PET-flessen uit de afvalstroom gefilterd worden op basis van watermerk herkenning. Door recycling en verwerking kunnen alle typen PET-flessen als grondstof weer bij de producenten terug gebracht worden. Dit project betreft zowel de ontwikkeling van het watermerk tot op realistisch niveau in samenhang met de ontwikkeling van een nieuwe PET-fles waarin dit watermerk aangebracht is. Daarnaast betreft het project de ontwikkeling van het automatische scan-sorteer-systeem dat PET-flessen uit de afvalstroom verwijderd.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen