Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kustlaboratorium en coöperatief Broedhuis

Looptijd: van 1 juli 2010 tot 31 december 2015

Kustlaboratorium Het Kustlaboratorium combineert de nieuwste inzichten op het gebied van  kustveiligheid, duurzame aquacultuur, natuur en landschap. De integrale aanpak en de daarvoor benodigde samenwerking zijn hierbij cruciaal. In het  plan gaan landschap en ecologie gelijk op met economische ontwikkeling en kustveiligheid.   Broedhuis Daarnaast wordt een experimenteel broedhuis ontwikkeld voor de productie van biologische uitgangsmaterialen (pootvis, schelpdierbroed, algenenten) ten behoeve van de doorkweek in deze zoutwaterpolder. Belangrijk onderdeel van het project is de uitvoering van een begeleidend R&D-programma gericht op onder andere verbetering van uitgangsmaterialen, productiesystemen,- en technieken en ontwikkeling van innovatieve vormen van mechanisatie en monitoring. De opgedane kennis zal worden gebruikt ter versterking van de MKB-sector die gelieerd is aan de aquacultuur. Het moet leiden tot meer diversificatie van dienstverlening en de ontwikkeling van verschillende, zowel extensieve als ook meer intensieve vormen, van aquacultuur.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen