Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kwaliteitsimpuls Binnenstad Almelo

Looptijd: van 1 januari 2013 tot 31 december 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

Het project heeft heeft tot doel het structureel verbeteren van de verblijfskwaliteit en het vestigingsklimaat in het kernwinkelgebied van Almelo.

Het winkelstraatgebied worden opgeschoond, onder meer met betere vormen van  reclames en uitstallingen. Dat zorgt voor een rustig en overzichtelijk straatbeeld. Daarnaast wordt de openbare verlichting van het kerngebied verbeterd. Het centrum wordt voorzien van een vernieuwend straatmeubilair waarin de thema’s innovatie en duurzaamheid verbeeld worden.

 

Met het uitvoeren van maatregelen de verblijfskwaliteit en het vestigingsklimaat in het kernwinkelgebied van Almelo structureel te verbeteren. Enerzijds door op korte termijn enkele concrete projecten realiseren, anderzijds is het streven om ontwikkelingen in gang te zetten die in de toekomst kunnen verder kunnen worden uitgewerkt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen