Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kwaliteitsimpuls ontwikkeling Kuststrook

Looptijd: van 21 februari 2007 tot 29 juni 2011

Lelystad dient zich in kwalitatieve uitstraling verder te ontwikkelen als een 'stad aan het water', maar landelijk gezien scoort Lelystad momenteel onder de maat. Met de ontwikkelingen aan de kust wil Lelystad zich kunnen onderscheiden. Feitelijk vindt er een transformatie plaats van een 'dode' strook naar een levendige kuststrook.

De gemeente Lelystad wil de nieuwe havenkom, met 130 ligplaatsen, zo inrichten dat deze een grote aantrekkingskracht heeft op passanten. Ook zal de haven gebruikt worden voor het organiseren van evenementen. Daarnaast komt in het verlengde van de haven een nieuwe boulevard. De boulevard zal zo worden ingericht dat het aansluit op het kwaliteitsniveau en uitstraling van de havenkom met de omliggende woningen. Passanten zullen in dit gebied graag verblijven, door onder meer de bijzondere picknick gelegenheden en de mogelijkheden om buitensporten te beoefenen.

De werkzaamheden zullen in 2 fasen worden uitgevoerd. Als eerste zal de boulevard ter hoogte van de havenkom worden uitgevoerd. Daarna zal de boulevard vanaf de nieuwe havenkom tot en met de Enkhuizerdijk worden gerealiseerd.

De ontwikkelingen aan de kust volgen elkaar de komende jaren snel op. Het gebied zal aantrekkelijk worden als vestigingsplaats voor zowel bedrijven als nieuwe bewoners. Er ontstaat een nieuwe leefomgeving aan het water die zal bijdragen aan de versterking van Lelystad als 'stad aan het water'.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen