Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte winkelstraten

Looptijd: van 14 juli 2011 tot 30 augustus 2015
Kwaliteitsimpuls openbare ruimte

Haagse winkelstraten zien er weer tiptop uit

Den Haag hecht groot belang aan een florerende detailhandel, die voor deze ‘winkelstad bij uitstek’ een belangrijke economische sector is. Bovendien kunnen winkelstraten een bijdrage leveren aan een aantrekkelijk woon- en leefklimaat. Dat geldt voor de eigen bevolking, terwijl de winkelgebieden evengoed kunnen fungeren als recreatief toeristische trekker, hetgeen extra geld in het laatje brengt. De gemeente werkt er daarom hard aan om de Haagse winkelgebieden aantrekkelijk te houden en toekomstbestendig te maken. Kansen voor West leverde een bijdrage aan het herinrichten van de openbare ruimte in de Fahrenheitstraat/Thomsonlaan in de Bomenbuurt en aan enkele straten in het Zeeheldenkwartier: de Zoutmanstraat, de Prins Hendrikstraat en het Prins Hendrikplein.

Kernwoorden voor het aanpakken van de openbare ruimte waren: duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit. Zo zijn er nieuwe bestrating en straatverlichting aangebracht en zijn er nieuwe huisaansluitingen van de riolering gekomen. Verder kwam er onder meer in de Zoutmanstraat een vrij liggend fietspad en zijn er nieuwe bomen geplant en extra fietsbeugels geplaatst. Dankzij de diverse herinrichtingsactiviteiten zien de betreffende (winkel)straten er weer tiptop uit.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen