Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Lang leve de gezonde melkkoe

Looptijd: van 1 januari 2016 tot 31 december 2019


In dit projectwerken acht melkveebedrijven, onderzoeksinstellingen, veeartsen en mkb-ers uit Gelderland en Overijssel samen aan signalering van ziekten bij melkkoeien.

Gegevens over het gedrag en de samenstelling van de adem van de koe worden gemonitord en samengevoegd met andere gegevens van bijvoorbeeld melkcontroles en voer. Hierdoor kunnen zieke koeien eerder worden onderscheiden van gezonde dieren. Met een betere (preventieve) gezondheidszorg leven de koeien gezonder en langer en neemt ook het gebruik van antibiotica af. De samenwerkende bedrijven investeren bijna 8,5 ton in het project en met een subsidie van 4,5 ton is de totale investering van bijna 1,3 miljoen gemoeid.

Bekijk hier een video over de KoeKompas

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen