Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Langzaam verkeersbrug tussen Westerpark en N3MP

Looptijd: van 23 september 2009 tot 31 januari 2014
Nieuwe Driemanspolder

Op dit moment wordt de Nieuwe Driemanspolder ontwikkeld van landbouwgebied tot een gebied voor natuur, recreatie en waterberging. Door de herstructurering van de Nieuwe Driemanspolder tot groen recreatiegebied ontstaat een aaneengesloten groengebied, de Groenblauwe Slinger. Om deze Groenblauwe Slinger één gebied te laten zijn, zijn verbindingen nodig. De Groenblauwe Slinger wordt op de hoogte van het Westerpark in Zoetermeer en de Nieuwe Driemanspolder onderbroken door de Leidschendamseweg (N469) en de Randstadrail.

Het project 'Langzaam verkeersbrug' wil op deze locatie een langzaam verkeersbrug realiseren, waardoor het groengebied tussen Zoetermeer, Leidschendam en Delft wordt ontsloten en dan kunnen zowel de inwoners van de steden in de zuidvleugel als de werknemers gemakkelijk van het ene groengebied naar het andere wandelen of fietsen, waar de langzaam verkeersbrug voor bedoeld is.

Door de ontwikkeling van de Nieuwe Driemanspolder en de ontsluiting met het Westerpark gaat de kwaliteit van de leefomgeving omhoog, doordat het 'groen' in de Zuidvleugel verbetert. Door de langzaam verkeersburg ontstaat een aaneengesloten groengebied: de Groenblauwe Slinger. Daarbij komt dat voor nieuwe werknemers een aantrekkelijke leefomgeving en ruimte om te recreëren een belangrijke voorwaarde voor de vestigingskeuze is.

Samenwerking tussen : gemeente Zoetermeer, Provincie Zuid-Holland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen