Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Laser Expert Cloud System LECS.

Looptijd: van 2015-08-03 tot 2015-07-31
Plattegrond van de locatie van het project

Een onderzoek naar het proces en de procedure van de laser behandeling van onychomycose. In de gezondheidszorg wordt lasertechniek voor een verscheidenheid van toepassingen gebruikt waaronder de behandeling van onychomycose (schimmelnagels), de focus van dit project.
De theorie achter de laserbehandeling is het lokaal verwarmen van de nagel en zijn nagelbed waardoor de dermatofyten (schimmels) afsterven en er een gezonde nagel kan uitgroeien. De behandeling wordt uitgevoerd door een therapeut op geleide van het pijngevoel van de patiënt.
De resultaten uit de praktijk zijn minder dan beschreven in de literatuur en het vermoeden is dat dit komt door de menselijke invloed. Door de behandeling te automatiseren is de verwachting dat er een effectieve behandeling voor het probleem onychomycose ontstaat.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen