Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

LAURA

Looptijd: van 1 oktober 2015 tot 5 december 2017


Binnen het project wordt een fotobioreactor ontwikkelt om algen sneller te laten groeien. De algen worden gebruikt in de voedingsmiddelen- en farmaindustrie.

IPSS Engineering BV ontwikkelt in samenwerking met Cleantech Innovation BV een volledig nieuw en innovatief type fotobioreactor ‘LAURA’ ten behoeve van de productie van algen voor toepassing in de food-, feed- en pharmasector. Deze ontwikkeling heeft ondersteuning gekregen vanuit de regeling Stimulering Innovatieprojecten EFRO OP-Oost 2014-2020. De rol van IPSS Engineering binnen deze samenwerking is het ontwerpen, engineeren en construeren van een skid-mounted R&D fotobioreactor waarin verschillende processen en modellen getest zullen worden. Voor eind 2016 zullen de eerste testen plaatsvinden in het incubator gebouw ‘”Plus Ultra” op de WUR Campus. Ook tijdens de testen zal IPSS Engineering betrokken zijn om eventuele optimalisaties van het proces en of model te kunnen engineeren en als plant-change te implementeren in het concept.

Lees hier een interview met Bart Rosendaal van Cleantech Innovation BV.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen