Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

LEAP (Low Emission Application of Powdercoating)

Looptijd: van 16 september 2015 tot 31 december 2018

Koninklijke Van Wijhe Verf BV neemt  tijdens Weekend van de Wetenschap  op 6 okotber tussen 10.00 en 16.00 uur mee in de wereld van verf.

Wat is er bijvoorbeeld nodig om verf te maken? Op de informatiemarkt kun je het volledige proces zien van pigment tot verf. Daarnaast krijg je een rondleiding door de fabriek, het magazijn en het lab. Voor meer informatie of als je je alvast wilt aanmelden (niet verplicht, wel wenselijk) zie de website.


In het project LEAP wordt een nieuwe poedercoatingtechnologie op basis van nieuwe kunstharsen, nieuwe verfformuleringen en nieuwe methoden en technieken voor processing, toepassen en uitharden ontwikkeld.

Basis van de nieuwe technologie is de ‘low bake’ poedercoatings die op lagere temperaturen (110-1200 Celsius) uitharden. Hierdoor komt poedercoating ook beschikbaar voor het industrieel coaten van temperatuurgevoelige ondergronden, zoals hout en kunststof. Poedercoaten is een duurzaam alternatief voor aflakken.
Het is beter voor mens en milieu en vraagt minder arbeidstijd.

Lees hier het interview: LEAP: technologie voor poedercoaten op lagere temperaturen. Met Bram Fieten van Van Wijhe en Maarten Waaijenberg, Kamp Coating.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen