Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

LEAP (Low Emission Application of Powdercoating)

Looptijd: van 16 september 2015 tot 31 december 2018


In het project wordt een nieuwe poedercoatingtechnologie op basis van nieuwe kunstharsen, nieuwe verfformuleringen en nieuwe methoden en technieken voor processing, toepassen en uitharden ontwikkeld.

Basis van de nieuwe technologie is de ‘low bake’ poedercoatings die op lagere temperaturen (110-1200 Celsius) uitharden. Hierdoor komt poedercoating ook beschikbaar voor het industrieel coaten van temperatuurgevoelige ondergronden, zoals hout en kunststof.

Lees hier het interview: LEAP: technologie voor poedercoaten op lagere temperaturen. Met Bram Fieten van Van Wijhe en Maarten Waaijenberg, Kamp Coating.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen