Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Led nood unit

Looptijd: van 15 juni 2015 tot 15 oktober 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Het ontwikkelen en maken van software en unit (prototype) tbv een noodverlichtingsunit van led. Het project draagt bij aan de doelstellingen door een laag energieverbruik een positieve invloed op de werkgelegenheid en innovatie door de nieuwe combinatie in de installatie (led en NiMh). De innovatie valt onder de koolstofarme economie omdat het aantal kg CO2-uitstoot per jaar door dit product daalt. De innovatie valt onder de sector energie met een cross-over naar ondersteunende sectoren zoals toepassingen in de bouw. Indulite krijgt meer arbeidsuren door de productie van het eindproduct maar zal ook meer gaan uitbesteden aan uitbesteed werk voor de productie van elektronica in Nederland. Indirect is er dus behalve op werkgelegenheid ook een positief effect op andere ondernemers.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen