Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

LIFE+ Peelvenen

Looptijd: van 1 juni 2012 tot 1 juni 2016

“In de aaneengesloten natuurgebieden Deurnsche Peel en Mariapeel wordt de komende jaren hard gewerkt om het unieke Hoogveen te herstellen. Zo wordt in het gebied meer water vastgehouden, worden gronden ingericht voor nieuwe natuur en worden planten verwijderd die het gebied overwoekeren. Het veenmos was ooit overvloedig aanwezig in het gebied en vormt de oorsprong van het turfsteken. Terugkeer van het hoogveen zorgt voor behoudt van zeldzame planten en dieren en biedt een uniek landschap. Het gebied is kwetsbaar, dit vraagt van iedereen uiterste zorgvuldigheid tijdens de uitvoering van de herstelwerkzaamheden. Hierover wordt intensief contact onderhouden met partijen in de streek. Mede dankzij het Europese LIFE+ subsidieprogramma, zal het hoogveen in de Peelvenen weer floreren!”

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen