Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

LIFE+ Peelvenen

Looptijd: van 1 juni 2012 tot 1 juni 2016

“In de aaneengesloten natuurgebieden Deurnsche Peel en Mariapeel wordt de komende jaren hard gewerkt om het unieke Hoogveen te herstellen. Zo wordt in het gebied meer water vastgehouden, worden gronden ingericht voor nieuwe natuur en worden planten verwijderd die het gebied overwoekeren. Het veenmos was ooit overvloedig aanwezig in het gebied en vormt de oorsprong van het turfsteken. Terugkeer van het hoogveen zorgt voor behoudt van zeldzame planten en dieren en biedt een uniek landschap. Het gebied is kwetsbaar, dit vraagt van iedereen uiterste zorgvuldigheid tijdens de uitvoering van de herstelwerkzaamheden. Hierover wordt intensief contact onderhouden met partijen in de streek. Mede dankzij het Europese LIFE+ subsidieprogramma, zal het hoogveen in de Peelvenen weer floreren!”

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen