Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Life Sciences Centrum Amsterdam

Looptijd: van 1 oktober 2008 tot 1 juni 2014

Amsterdam heeft de grootste concentratie onderzoek en onderwijs op medisch gebied in Nederland. Met de daaruit voortkomende wetenschappelijke output, kan veel meer innovatie en bedrijvigheid worden gegenereerd dan nu het geval is. Door de toename van ouderdoms- en welvaartsziekten heeft de Life Sciences sector een enorme maatschappelijke en economische potentie.

Life sciences zijn technieken of processen waarbij levende organismen (zoals bacteriën, virussen of planten) of vormen van biologisch leven (bijvoorbeeld enzymen of DNA) worden onderzocht of gebruikt voor nieuwe producten of verbeterde productieprocessen, bijvoorbeeld bij het maken van nieuwe medicijnen.

Van onderzoeksinstituten wordt verwacht dat zij kun kennis meer en meer beschikbaar stellen aan de maatschappij en 'in de markt zetten'. Op het gebied van life sciences vindt deze vertaling van kennis naar commerciële toepassingen nog onvoldoende plaats.

Het project is in drie hoofdactiviteiten onderverdeeld, t.w.:
1) LSCA organisatie,
2) Public relations en matchmaking en
3) Versnelling validatie / Validatiefonds.*

LSCA bundelt wetenschappelijke kennis, versterkt de valorisatie van kennis, intensiveert de samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven en stimuleert innovatie van het regionale bedrijfsleven.

* Validatie betekent aantonen dat een analyse of een gevolgde werkwijze deugt. Dat wil zeggen, voldoet aan de eisen voor het specifiek beoogde doel.

Samenwerking tussen : Gemeente Amsterdam, Provincie Noord-Holland, VU en de UvA.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen