Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Living Lab JIT Maintenance Techport - op naar digitalisering in asset management

Looptijd: van 16 oktober 2017 tot 31 december 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Veel van de maakbedrijven uit de Amsterdamse regio zijn onderdeel van grote internationale ondernemingen, concurreren met bedrijven uit andere werelddelen, of zijn toeleverancier in een mondiale productieketen. Dit dwingt bedrijven om competitief te blijven. Bedrijven uit de maakindustrie moeten meegaan met globale trends. De uitdaging is om regionaal te blijven vernieuwen om de (internationale) concurrentiepositie te behouden.

Smart Industry-toepassingen in samenwerking met de ICT sector zorgen ervoor dat er veel data kan worden benut om onderhoud en asset management voorspelbaar, goedkoper, veiliger en effectiever te maken. Toch komt dit Just in Time (JIT) Maintenance maar moeizaam tot stand. Bedrijven houden vaak vast aan gepland en correctief onderhoud.

Het innovatieproject JIT Maintenance Techport voorziet in de ontwikkeling van diensten, producten, inzichten en trainingen die JIT Maintenance –en koppeling van installatie- en procesdata – de norm maakt in de regionale procesindustrie. En dit project biedt een fysieke faciliteit (Living Lab) voor het experimenteren en uittesten van sensortechnologie, iot/big data analytics en deep learning voor zowel de procesindustrie als voor andere aanverwante sectoren.Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen