Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Loudly, spraaktechnologie voor de zorg

Looptijd: van 1 juni 2016 tot 16 juni 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Dit project van ITS Language BV is gericht op het onderzoeken en ontwikkelen van spraaktechnologie voor het analyseren van spraak en uitspraakproblemen voor toepassing in de zorg. De projecttitel is ‘Loudly, spraaktechnologie voor de zorg’. De spraaktechnologie van ITSLanguage is in de basis ontwikkeld voor de educatieve sector. Vanuit de zorg, met name logopedie, is er een toenemende vraag of de technologie ingezet kan worden voor de diagnosestelling en behandeling van patiënten met spraakproblemen, -stoornissen en taalachterstanden. Zowel voor mensen die beperkt in staat zijn te praten vanwege een ongeluk (fysieke aandoeningen) en/of kinderen met achterstanden in spraak- en of taalontwikkeling. In dit project zal ITSLanguage de eigen ontwikkelde spraaktechnologie geschikt maken voor een geselecteerde doelgroep in de zorg. Commercieel gezien betekent dit het aanboren van een nieuwe markt, wat resulteert in nieuwe afzetmogelijkheden. De businesscase bestaat van de hiervoor genoemde gebruikersgroepen bestaat uit kwaliteitsverbetering door behandelingen op maat, maar ook in het significant terugdringen van de zorgkosten door (gedeeltelijke) automatisering van diagnosestelling en behandeling.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen