Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Main Manufacturing Excellence Project

Looptijd: van 1 januari 2008 tot 1 juni 2012

 

MEP is een programma van het Oost-Nederlandse samenwerkingsplatform Manufacturing and Innovation Network (MAIN).

Dit programma is opgesteld met het doel door intensieve samenwerking nieuwe producten en markten te ontwikkelen. De subsidie is verstrekt voor het eerste deel van dit programma en bestaat uit 16 concrete projecten. Deze projecten worden uitgevoerd 16 clusters waarin 37 bedrijven deelnemen. Centraal in het programma staat samenwerking en kennisuitwisseling tussen bedrijven en kennisinstellingen. De clusters worden intensief begeleid door procesbegeleiders (‘facilitators’) die door stichting Projecten Innovatie in de Maakindustrie worden ingehuurd.

Door het zichtbaar maken van innovatie in concrete projecten levert het programma een bijdrage aan het versterken van het kenniscluster technologie. Voorbeelden van projecten die subsidie ontvangen zijn een volautomatische vleeswarensnijmachine, een automatische eindassemblagelijn voor koelunit-interieurs en een zeer nauwkeurig meetsysteem voor grote objecten. Het MAIN samenwerkingsplatform bestaat uit onder andere uit de Verenigde Maakinudstrie Oost (VMO), FME-CWM, de Koninklijke Metaalunie, Oost NV, Syntens en STODT. Zij  vertegenwoordigt 3.000 bedrijven in de maakindustrie in Oost-Nederland. MAIN heeft onder andere de doelstelling MKB bedrijven aan elkaar te koppelen, te ondersteunen in product- en marktinnovatie, te faciliteren in kennisuitwisseling tussen bedrijven en op deze wijze de productiviteit van MKB bedrijven drastisch te verhogen.      

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen