Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Maintenance Valuepark

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 31 december 2012

Maintenance Valuepark (MVP)Het Maintenance Valuepark Terneuzen (MVP) richt zich op het ontwikkelen, ontsluiten en verspreiden van kennis en services gericht op de onderhoudsfunctie in de procesindustrie. Het MVP bestaat uit het Kennis- en Innovatie Centrum (Ki<), de Leer- WerkOmgeving (LWO) en een bedrijventerrein. Kennis- en Innovatie Centrum (Ki<)Het Kennis- en Innovatie Centrum (Ki<) is het hart van het MVP. Het Ki< heeft een actieve rol en stimuleert constant samenwerking tussen de bedrijven die zich op het MVP vestigen, het onderwijs en andere externe kennisinstellingen. Het staat symbool voor de toegevoegde waarde van het MVP; samen werken aan innovatieve ideeën om een sterke positie te verwerven in de procesindustrie. Leer Werk Omgeving (LWO)De Leer-WerkOmgeving is een gezamenlijke faciliteit van asset owners, contractors en onderwijsinstellingen voor het trainen van leerlingen en vakmensen. Momenteel ligt de primaire focus van de MVP leerwerkomgeving op het bijbrengen en onderhouden van technische vaardigheden voor eerstelijns onderhoud. Opening 2015Het Maintenance Valuepark in Terneuzen, waar onderhoudsbedrijven voor de procesindustrie een plek moeten krijgen, opent eind 2015 de poorten.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen