Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Man-Made Blue Zone: United Collective for a Healthy Individual (UniC HEIN)

Looptijd: van 1 september 2016 tot 31 augustus 2019
Plattegrond van de locatie van het project

Dit project heeft tot doel te komen tot de ontwikkeling van het Man Made Blue Zone-netwerk gericht op het delen en opbouwen van kennis ten behoeve van de ontwikkeling van cross-sectorale technologieën, producten en diensten waarmee:
• Het inzicht van consumenten in het eigen voedings- en bewegingsgedrag op individueel niveau vergroot kan worden.
• Gezondere voeding ontwikkeld kan worden (conform voedingsrichtlijn 2015).
• Het individu op een (h)eerlijke manier kan worden verleid tot het consumeren van gezondere voeding in combinatie met voldoende beweging.
• Samenwerkingsvormen ontstaan op basis waarvan een volgende stap richting de eerste Man Made Blue Zone gemaakt kan worden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen