Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Masterplan Openbare Ruimte Binnenstad Sittard

Looptijd: van 1 januari 2011 tot 31 december 2015

Projectbeschrijving Het ‘Masterplan Openbare Ruimte Binnenstad Sittard’ omvat principeoplossingen voor de cruciale onderdelen en definieert materialen en sfeer voor de openbare ruimte, met speciale aandacht voor de lijnelementen en de aansluitingen. Het is een overkoepelende gids voor verdere uitwerking van de binnenstad en fungeert als programma van eisen voor het uitwerken van deelplannen. Een hoog kwaliteitsniveau, verrassend en speels gebruik van materialen en straatmeubilair evenals creatieve combinaties van modaliteiten voor privaat en publiek transport beogen enerzijds de openbare ruimte aantrekkelijker te maken en zo bij te dragen aan een binnenstedelijk topklimaat en anderzijds bij te dragen aan optimalisering van de bereikbaarheid van de binnenstad.   Het project Masterplan Openbare Ruimte Binnenstad Sittard bestaat uit een groot deel deelprojecten. De activiteiten binnen de deelprojecten bestaan met name uit de herinrichting van de straten en pleintjes door het vervangen van het huidige plaveisel voor een hoogwaardig nieuw plaveisel dat bestaat uit een combinatie van gebakken materialen en hardsteen. Aan de openbare ruimte wordt hoogwaardig straatmeubilair toegevoegd en worden staande lichtmasten vervangen door hangarmaturen die kenmerkend zijn voor de winkelstraten. De Jardin d'Isabel vormt de uitzondering op deze regel. Deze stadstuin wordt geheel gerenoveerd waarbij zowel plaveisel als beplanting worden vervangen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen