Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Mastimilk

Looptijd: van 1 juni 2016 tot 31 oktober 2018
Afbeelding Mastimilk


Over het project

Er is tegenwoordig minder contact tussen mens en koe, dus hoe weet de boer of het wel goed gaat met zijn koeien? Hiervoor zijn sensoren die de gezondheid van de koe in de gaten kunnen houden. Sensoren zijn dan een soort van assistent van de boer.

Maar hoe werkt dat? De sensoren gebruiken het zogenoemde ‘celgetal’, het totaal aantal cellen per milliliter melk. Dit getal zegt veel over de gezondheid van de koe. Hoe lager het celgetal, hoe gezonder het dier. Als het celgetal hoog is kan er sprake zijn van uierontsteking, ook wel mastitis genoemd.

Op de open dag van de Dairy Farm in Leeuwarden zie je het door Mastiline ontwikkelde meetinstrument die het celgetal van de koemelk meet. Het instrument doet dat met behulp van bioluminescentie, de lichtproductie van levende organismen. Kom zelf kijken hoe deze technologie werkt en leer alles over de gezondheid van een koe.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen