Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Mauritshuis

Looptijd: van 1 oktober 2010 tot 30 juni 2014

Het Mauritshuis biedt zijn bezoekers het beste van de Nederlandse schilderskunst uit de Gouden Eeuw. Het museum staat jaar in jaar uit dan ook in de belangstelling uit binnen- en buitenland. Het museum voldeed in 2012 echter niet meer aan de eisen en wensen van de 21ste eeuw. Om de nationale en internationale positie te waarborgen en versterken was behoefte aan meer ruimte en een herijking van activiteiten. Het doel van het project 'Mauritshuis bouwt aan de toekomst'' is: Het uitbreiden en vernieuwen van de belevingswaarde van het Mauritshuis, om haar rol als centrum van culturele en maatschappelijke waarde te versterken en regionale ontwikkeling te faciliteren. Deze doelstellingen worden geconcretiseerd aan de hand van drie actielijnen: 1. Verbeteren en verdiepen belevingswaarde van het museum; Dit gebeurt door nieuwe activiteiten te ontwikkelen en die te koppelen aan moderne communicatieapparatuur 2. Het uitbreiden en verduurzamen van het gebouw met het tegenovergelegen pand, Plein 26, waardoor het Mauritshuis groter en moderner wordt. 3. Het vernieuwen van een aantal functies van het museum op het gebied van innovatie en creatie, educatie en facilitatie. De centraal gelegen entree verbindt nieuw en oud. De meerwaarde van de verbouwing gaat echter verder dan de nieuwe entree. De entree zal voor allerlei culturele instellingen een ontmoetingsplaats zijn. Uitbreiding van kunst, en vooral faciliteiten, waardoor de verschillende doelgroepen beter geserviced kunnen worden. Zeker de jongere bezoekers kunnen meer aandacht krijgen. De unieke kenmerken van het museum,zoals sfeer en locatie, blijven gehandhaafd. Kijken, leren en genieten staan centraal in het nieuwe Mauritshuis.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen