Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

MCFA fabriek ChainCraft

Looptijd: van 24 november 2015 tot 31 januari 2019
ChainCraft

Momenteel worden voedselresten uit de food industrie omgezet naar biogas voor elektriciteit en warmte productie.

De MCFA fabriek ChainCraft wordt een demonstratiefabriek waar ruim 10.000 ton voedselresten (over-de-datum product van supermarkten) worden omgezet naar middellange vetzuren (medium chain fatty acids = MCFA). Deze vetzuren zullen gebruikt worden als grondstof voor in bijvoorbeeld diervoeding, verf, smeermiddelen of weekmakers. Dat is beter voor het milieu en economisch gunstiger.

Slaagt dat dan wordt de fabriek opgeschaald naar >100.000 ton voedselresten die worden omgezet naar >10.000 ton MCFA.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen