Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Mobiel Erfgoed Centrum

Looptijd: van 9 maart 2014 tot 1 januari 2018
MEC

Het project Clean & Future Proof Mobility Concepts is een broedplaats voor ideeën op het gebied van duurzame techniek voor mobiliteitsconcepten.

Het Mobiel Erfgoed Centrum begeleidt en initieert dit meerjarige project dat wordt gesubsidieerd door de Europese Unie (EFRO). Het project ‘Clean & Future Proof Mobility Concepts’ stimuleert het opbouwen en samenbrengen van kennis op het gebied van duurzame techniek voor mobiliteitsconcepten. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van elektrische aandrijvingen die zowel in historische voertuigen als in moderne voertuigen kunnen worden toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Citroën HY-bus uit 1973 die omgebouwd is tot een 100% elektrische foodtruck!

Tijdens het ontwikkelen, bouwen en testen van deze ‘mobility concepts’ werken organisaties en onderwijsinstellingen samen aan de reductie van schadelijke stoffen, de verbetering van de positie van het MKB en het valoriseren van nieuwe producten en diensten. Veel midden- en kleinbedrijven in Rotterdam en omgeving willen deze innovaties toepassen, maar missen de kennis en samenwerkingsverbanden om deze te implementeren in hun producten en bedrijfsprocessen.

Om het uitwisselen van kennis en samenwerkingsverbanden aan te moedigen, worden er zeven deelprojecten uitgevoerd, door tien verschillende middel- en kleinbedrijven. Het RDM op Heijplaat dient met de projecten ‘Second Life Vehicle’ en ‘United Mobility' als proeftuin van deze MKB-innovaties. Een samenwerkingsverband waar Minister Kamp van Economische Zaken zich enthousiast over uit liet tijdens de ontvangst van het geactualiseerde Techniekpact 2020. 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen